Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Kannatusjäsenyys yksityishenkilöSeuran kannatusjäsenyyys kaudelle 2021-2022. Kannatusjäsenenä tuet seuran toiminnanLue lisää »

Tiikerit - Miehet 1 (3 - 4)

Aika: 20.2.2007 18.30
Paikka: Tikkurilan Urheilutalo
Sarja: 1. Divisioona, itälohko

Lohjan Salibandyn miesten edustusjoukkue oli matkustanut tiistai-iltana Tikkurilan urheilutalolle Vantaalle, jossa vastaan asettui sarjajumbo Tiikerit, jonka putoaminen 2. divisioonaan oli varmistunut jo ennen illan kohtaamista. LoSB puolestaan tarvitsi kipeästi vieraspisteitä, sillä taistelussa putoamiskarsintoja vastaan ei ollut varaa menettää missään tapauksessa näitä sarjapisteitä.

Yleisöä oli vaivautunut paikalle viitisenkymmentä ja taisipa katsomossa vallita jopa lohjalaisenemmistö ottelun aikana. Kotijoukkue Tiikerit ei ymmärrettävistä syistä saanut minkäänlaista tukea vähälukuiselta kotiyleisöltään, kun taas viininpunaiset nauttivat vieraspelissäkin yleisön kannustuksesta. Tässä jälleen yksi osoitus lohjalaisen salibandykulttuurin nousemisesta.

Avauserä vaisua peliä, LoSB ottaa ohjat käsiinsä

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun samanlaisella karvauspelillä, jossa noudatettiin 1-2-2 systeemiä siten, että kärkikarvaaja teki häirintätyötään reilussa puolessa kentässä. Ensimmäiset vaihdot olivat melko hidastempoisia ja vastustajan pelitapaa kyttäiltiin siinä määrin, että katsomossakin odoteltiin jo malttamattomana kunnon taistelun käynnistymistä.

Ja niin kuin usein käy, niin ottelun ensimmäinen maali herättää joukkueet viimeistään kunnon peliin ja näin kävi tälläkin kertaa. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi pelin neljännellä minuutilla kotijoukkue Tiikerit, kun Timo Kiiskinen tarjoili hyökkäyskulmasta syötön lohjalaispuolustuksen keskelle ja Tuomas Ala-Luopa veti "one-timerin" ohi Jani Malmelinin ja näin tilanne oli Tiikereille 1-0. Viininpunaisilla oli sekaketju kentällä, kun vaihto oli osittain kesken, mutta siitä huolimatta kentällä olleiden hyökkääjien Palenius-Sinkko-Reijonen olisi pitänyt keskinäisellä kommunikaatiolla saada tilanne selvitettyä.

LoSB ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt millään tavalla, vaan ote siirtyi koko ajan enemmän viininpunaisille erän edetessä. Pelikello ehtii aikaan 06.33, kun ottelussa nähdään ensimmäinen lohjalaismaali. Ensin Markus Lajunen menettää keskialueella vaarallisesti pallon vastustajalle, mutta onneksi Tiikeri-pelaaja sooloilee pallon heti lohjalaislapaan ja käynnistyy viininpunaisten ylivoimahyökkäys. Pallo päätyy Tero Metson hienon "nepin" jälkeen B-juniori-ikäiselle Jussi Luomalle, joka päästyään nokikkain maalivahdin kanssa odottaa kylmän rauhallisesti maalivahdin heittäytymistä kyljelleen ja sijoittaa tämän jälkeen etukulmasta pelivälineen maalin perukoille. Hieno 1-1 tasoitus.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla ensin joukkueen kapteeni Eddy Sobott karvaa hienosti pallon pois päädystä vastustajalta ja tarjoilee nappisyötön keskelle täysin vapaana olleelle Mikko Sinkolle, mutta tämän laukaus nousi taivaisiin tällä kertaa. Tämän jälkeen Henri Uronen torpataan keskialueella ja LoSB pääsee pyörittämään ylivoimaa. Parhaat vetopaikat pedataan Markus Lajuselle, mutta vastustajan peittopeli oli tällä kertaa niin hyvää, ettei tulosta ylivoimalla syntynyt.

Erän viimeisillä minuuteilla LoSB tehtailee kaksi maalia puolentoista minuutin sisään. Ensin Tommi Palenius vie Samuli Reijosen syötöstä vierailijat 1-2 johtoon, kun Paleniuksen laukaus muuttaa suuntaa vastustajan jalasta ja Tiikeri-maalivahti oli tilanteessa voimaton. Tämän jälkeen Jani Malmelin käynnistää torjuntansa jälkeen nopean hyökkäyksen pitkällä avauksellaan laitaan Eddy Sobotille, josta Sobott tarjoilee taas keskelle Mikko Sinkolle tekopaikan ja tällä kertaa Sinkko ei jätä mitään mahdollisuuksia maalivahdille, vaan täräyttää suoraan syötöstä pallon komeasti pömpeliin! 1-3 LoSB:lle ja erätauolle.

Toinen erä hädin tuskin divarisählyä

Tästä kakkoserästä muodostui ottelun selvästi tapahtumaköyhin ja ottelun tasokin muistutti välillä jotain aivan muuta kuin miesten ykkösdivaria. Kotijoukkueesta heijastui katsomoon saakka haluttomuus ja motivaation puute peliin, joka on aika ymmärrettävää Tiikereiden nykytilanteessa, jossa vauhtia joudutaan hakemaan ensi kaudella kakkosdivarista.

Erän alkuminuuteilla viininpunaiset siirtyvät ottelussa jo turvallisen tuntuisesti 1-4 johtoon ja taas oli asialla nuori tulevaisuuden lupaus, Jussi Luoma, joka laukoo suoraan täydestä juoksuvauhdista laidan läheltä pallon vastustajan maalin takakulmaan. Jälleen hieno suoritus nuorukaiselta.

Tämän jälkeen edetäänkin täysin lohjalaiskomennossa erää eteenpäin, mutta lähinnä huonoon viimeistelyyn kaatuvat lisäosumat tällä kertaa. Vaikka Samuli Reijonen ei maaleja tänään tehtaillutkaan, niin täytyy antaa tunnustus miehen hienolle puolustuspelaamiselle. Aina silloin, kun LoSB menetti pallon hyökkäyspäässä, Reijonen juoksi alas puolustuksen avuksi nopeammin kuin pikajuoksija Markus Pöyhönen parhaina päivinään ja vastustajatkin jo ihmettelivät, että mikä "juna" sieltä takaa oikein tulee hirveää vauhtia!

Kotijoukkue Tiikerit pääsi myös koittamaan ylivoimapeliä, kun Tommi Tukiainen sai jäähyn laidan lähellä tapahtuneesta estämisestä. LoSB:n alivoima pelaa kuitenkin erittäin uhrautuvasti ja ne kerrat, kun kotijoukkue saa pallon toimitettua LoSB-maalille, niin Jani Malmelin lukee kerta toisensa jälkeen hienosti peliä ja aavistaa vastustajan poikittaissyötöt.

Erän lopulla LoSB saa luotua kolme laadukasta maalintekopaikkaa, mutta vastustajan maalivahti torjuu ensin Markus Lajusen ja sitten Samuli Reijosen yritykset. Janne Savelan laukaus puolestaan osuu ylärimaan. Näin erätauolle siirrytään LoSB:n 1-4 johtoasemassa.

Päätöserään jälleen Hitchcockia, Tiikerit taistelevat loppuun saakka

Kolmannen erän alku noudatti tuttua kaavaa. LoSB hallitsee pallollista peliä ja joukkueella ei ole mitään hätää kentällä. Tiikerit vaikuttaa antautuneelta, eikä se edes nostanut karvaustaan yhtään ylemmäs, vaan antoi LoSB:n hallita aivan rauhassa peliä. LoSB otti tuoreita voimia kentälle, kun Tomi Mononen ja Niko Bergholm tulivat Mikko Mattilan ja Tommi Paleniuksen tilalle Samuli Reijosen kanssa samaan ketjuun.

Ajassa 45.24 Tero Metso saa jäähyn kädellä pelaamisesta ja jälkitilanteessa Metsoa osuu vastustajan maila kasvoihin, mutta tätä erotuomarikaksikko (Kitunen-Marttinen) ei näe jäähyn arvoiseksi. Kun tämänkin alivoiman LoSB selvittää hienosti ilman takaiskuja, niin viimeistään tässä vaiheessa näyttivät pisteet jo matkaavan varmasti Lohjalle.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Pelikellon näyttäessä aikaa 51.37 pääsee Tiikereiden Kalle Säilä nousemaan laidasta ja melko kaukaa lähtenyt veto yllättää tällä kertaa Jani Malmelinin ja pallo painuu "Mallun" käden kautta inhottavasti maaliin ja näin tilanne kaventuu lukemiin 2-4 LoSB:lle. Tämä oli ainoa kauneusvirhe koko pelissä Malmelinille, jonka vastapainoksi hän selvitti lukuisia vastustajan vaarallisia maalintekotilanteita ja jälleen kerran hänet valittiin LoSB:n parhaaksi pelaajaksi.

Tiikerit tulivat jo maalin päähän ajassa 53.41, kun LoSB:n ykkösketju menetti pallon hyökkäyspäässä ja Tiikerit iski nopean vastaiskumaalin. Maalin tekijänä Jesse Tolvanen ja syöttäjänä toimi Mika Nieminen. Tämän jälkeen pallo pyörikin enimmäkseen viininpunaisten puolustusalueella ja kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusmaalia saatuaan hengen päälle.

Tiikerit otti kaksi minuuttia ennen pelin loppua maalivahdin pois ja lähti pyörittämään 6-5 ylivoimalla peliä kohti LoSB-maalia. Joukkue saikin pari hyvää maalipaikkaa luotua, mutta jälleen Malmelin oli mies paikallaan. Muuten LoSB-ryhmä pelasi tämän lopun erittäin uhrautuvasti ja jokainen laittoi kroppansa likoon sarjapisteiden eteen. Taisteluvoitto 3-4 LoSB:lle

Loppukommentit:

Ottelu ei todellakaan noussut miksikään klassikoksi ja tärkeintä olikin vain tulos tässä ottelussa ja kaksi erittäin tärkeää sarjapistettä LoSB:lle. Tämä, jos mikä, oli varsinainen pakkovoitto ja kukaan ei muistele jälkeenpäin millä tyylillä se voitto otettiin. Rutiiniesitys viininpunaisilta riitti onneksi tänäänkin sarjapisteisiin.

Jani Malmelinin ohella erityismaininnan ansaitsee Jussi Luoma kahdella maalillaan. Nuorukainen oli hyökkäyksen paras pelaaja tänään ja jatkossa on näillä esityksillä luvassa varmasti lisää peliaikaa. Maalien lisäksi erittäin energinen ja pirteä esitys muutenkin Luomalta tänään.

Puolustajista esiintyi tänään eniten edukseen Tommi Tukiainen, joka kylmänviileällä pallonhallinnallaan ja järkevillä syötöillään dominoi tänään LoSB:n alakertaa mielinmäärin. Tukiaisella ei näytä olevan koskaan kiire kentällä, vaan tärkeämpää on sijoittua oikein ja jakaa palloa nopeasti helpoilla syötöillä eteenpäin.

Tiikerit oli tänään odotetun vaisu ryhmä. Joukkue on tottakai jo henkisesti lyöty putoamisen varmistuttua, eikä peli-iloa liiemmin joukkueen otteista huokunut. Ex-lohjalainen Jussi Kemppainen sentään ajoittain väläytteli samanlaista pallonhallintaa ja syöttötaitoa kuin Tukiainen ja siinä olisikin oiva pelimies ensi kaudeksi lohjalaisten alakertaan.

Katsomosta löytyi myös Tapanilan Erän liigajoukkueen päävalmentaja Petteri Bergman ja allekirjoittaneen tietojen mukaan hän oli seuraamassa ainakin Henri Urosen ja Jani Malmelinin otteita kentällä. Eli LoSB:n hieno kevätkierros on noteerattu myös laajemmalti ja aika näyttää kuinka haluttuja muutamat lohjalaispelaajat kauden päätteeksi ovat. Itse tietenkin toivoisin heidän pysyvän täällä Lohjalla auttamassa omaa kasvattiseuraansa ylöspäin tästäkin eteenpäin.

Eli näin LoSB nousi jälleen kuiville putoamiskarsintaviivan yläpuolelle tasapisteisiin Indiansin kanssa ja molemmilla joukkueilla on jäljellä kaksi ottelua. LoSB kohtaa perjantaina kotonaan PSS:n ja siitä viikon päästä Loviisan vieraissa. Indiansilla on vielä kotipeli Tiikereitä vastaan ja vieraspeli PSS vastaan. Joten tiukkaa on ja mielenkiintoa luvassa aivan viimeiseen peliin saakka. Perjantaina kello 19 Tennarissa siis LoSB vastaan PSS!

Valmentaja Kari Ritvasen kommentit ottelusta

T: Onnittelut tärkeästä voitosta! Kaksijakoinen ottelu, mitkä fiilikset?

K: Voitoistahan tässä taistellaan, eikä tyylipisteistä. Viisikkotreeniä kyllä kaivattaisiin nyt kovasti, paketti levisi 30 minuutin kohtuullisen hyvän pelaamisen jälkeen. Lopussa selkä nousi pystyyn ja Tiikerit pääsivät peliin mukaan.

T: Tilanne oli jo 1-4 ja peli täysin omissa käsissä. Mitä tapahtui?

K: Lähdettiin vuoroin kilpajuoksuun mukaan, tai sitten jäätiin seisoskelemaan suorin jaloin paikoilleen. Aikalisällä kolmen maalin johtoasemassa pyrin poikia rauhoittelemaan, mutta peli oli senkin jälkeen todella hermostunutta. Nöyryys puuttuu ottelun loppuhetkiltä. Alkukausi tuli mieleen.

T: Maalissa Jani Malmelin pelasi jälleen upean ottelun.

K: ”Mallun” otteet ovat pelistä toiseen vakuuttavia. Edessä pelanneelta viisikolta ei paljoa tukea veskarille loppuhetkillä tullut. Tehtiin peli ”Mallulle” turhankin vaikeaksi. Onneksi ”Mallun” peli kulkee.

T: B-juniori Jussi Luoma viimeisteli kaksi komeaa maalia. Miten kommentoit Jussin suorituksia?

K: Nuori mies pelaa hyvää peruspeliä. Tässä ottelussa nähtiin kaksi hienoa henkilökohtaista taidonnäytettä. Lopussa Jussi otettiin vilttiin, kun tiivistettiin kahteen kentälliseen. Jussi pelasi kuitenkin hyvän pelin.

T: Junnuketjulla Palenius-Mattila-Reijonen on näyttänyt viime aikoina tökkivän. Mikä neuvoksi?

K: Pojilla on hyvin sujuneiden pelien jälkeen turhia paineita. Mailaa puristetaan liikaa. Liike on ollut selvästi alkukautta vaisumpaa, tai vaihtoehtoisesti päätöntä kohellusta. Viisikkotreeniä kaivataan.

T: Perjantaina pelataan runkosarjan viimeinen kotiottelu PSS:a vastaan. Minkälaista peliä ennakoit? Entä ovatko kaikki pelikuntoisia ottelussa?

K: Kotipeli on tietenkin aina eduksi. Pelin ennakointi on sikäli vaikeaa, ettei ole täyttä varmuutta PSS:n asenteesta ottelua kohtaan. Porvoo voi toki pelata paineitta, joten tarkkana saadaan olla. Uskoisin, että jos peli avauserän jälkeen on tasainen, olemme vahvoilla. Oman pään kautta tähänkin otteluun lähdetään pisteitä hakemaan.

PSS- pelin osalta mv-osasto on hieman kysymysmerkki. Samuli on ottelusta poissa ja ”Pemo” (Tero Metso) loukkasi Tiikereitä vastaan jalkansa. Toivottavasti muut ovat kunnossa ja veskaritilannekin selkiytyy. Kotipisteitä lähdetään joka tapauksessa saalistamaan!

Otteluraportti: Jarkko Hannuksela