Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Kannatusjäsenyys yksityishenkilöSeuran kannatusjäsenyyys kaudelle 2021-2022. Kannatusjäsenenä tuet seuran toiminnanLue lisää »

Miehet 1 - Tiikerit (5 - 1)

Aika: 3.1.2007 19.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 1. Divisioona, itälohko

Miesten ykkösdivisioonan Itälohkon jumbofinaalissa iskivät kiihkeästi yhteen keskiviikkoiltana Tennarissa LoSB ja Tiikerit Tikkurilasta. Mikäpä sen hienompi lähtökohta otteluun, kuin tupa täynnä väkeä ja jaossa kaksi erittäin tärkeää sarjapistettä. Tiikerit olivat ennen peliä juuri nuo kaksi pistettä lohjalaisia edellä sarjataulukossa, joten viininpunaiset olivat lähes pakkovoiton edessä säilyttääkseen hyvät mahdollisuudet suoraan säilymiseen sarjassa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi Tiikereiden 5-2 kotivoittoon.

Janne Savela-Mikko Sinkko-Eddy Sobott
Tommi Palenius-Markus Lajunen-Samuli Reijonen (Niko Bergholm)
Tomi Mononen-Tuomas Hiltunen-Petri Aaltonen

Avauserä tasaista vääntöä, Reijonen loukkaantuu

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun 1-2-2 karvaussysteemillä, jossa kärkikarvaaja ajoi kiinni hieman yli puolen kentän. Alku oli äärimmäisen tarkkaa ja varovaista peliä, jossa molemmat joukkueet kyttäilivät toistensa tekemisiä ja haettiin alkuasetelmia peliin. Molemmilla joukkueilla toimi kiitettävästi tiivis ja kurinalainen viisikkopeli, jossa ei tyhjiä välejä vastustajalle jätetty, eikä myöskään hukattu palloja keskialueella niin, että vastustaja olisi päässyt ylivoimahyökkäyksiin.

Tasaisten alkuminuuttien jälkeen kotijoukkue otti selvästi pelin hallinnan itselleen ja Tiikerit jäivät alakynteen. LoSB vyörytti hyökkäyksiä tasaisesti kolmella ketjullaan ja kahdella kentällä liikkeellä oleva vierailija hyytyi erän loppua kohti. Kesken kotijoukkueen painostuksen Tiikerit iski nopeasti vastaan ja kapteeni Marko Vaittinen karkasi läpiajoon ja onnistui jo harhauttamaan puoliksi Jani Malmelininkin, mutta ajautui pallon kanssa maalin taakse ja näin viininpunaiset selvisivät säikähdyksellä tästä tilanteesta.

Pari minuuttia kelloon lisää ja oli LoSB:n vuoro kokeilla läpiajoa. Lohjalaisten uusi vahvistus, Tuomas Hiltunen, vapautti hienolla syötöllään Petri Aaltosen karkuun, mutta viimeistely jäi tällä kertaa puuttumaan. Maalin olisi kyllä mielellään Aaltoselle suonut, sillä kaveri kyllä tekee paljon töitä ja nyt itseluottamus kaipaisi muutamaa onnistumista.

Erän viimeiset minuutit olivat edelleen viininpunaisten hallintaa, mutta viimeistely oli tehotonta, tai sitten vieraiden maalivahti, Petri Länsimaa, vesitti hyvillä torjunnoillaan loputkin yritykset.

Kotijoukkue koki myös pahan pelaajamenetyksen tässä erässä, kun Samuli Reijonen lensi yli laidan pahannäköisesti ja hänet vietiin tilanteen jälkeen sairaalaan tutkittavaksi. Käsittämätöntä tilanteessa oli se, ettei liigatason erotuomari Tomi Karsio nähnyt tilanteessa jäähyn arvoista rikettä, vaikka juuri sama oikeudenjakaja passitti Henri Urosen jäähylle huomattavasti heppoisemmin perustein keskialueen tönäisystä hetkeä aiemmin.

Molemmat joukkueet pääsivät erässä kerran kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Tiikerit loi ylivoimalla vaarallisemmat tilanteet, mutta LoSB:n maalivahti Jani Malmelin venyi jälleen kerran paraatipelastuksiin. Erä kokonaisuudessaan oli LoSB:n hallintaa ja siitä kertovat myös maalivahtien torjunnat: Malmelin 5, Länsimaa 13. Erätauolle kuitenkin lukemista 0-0!

Toinen erä Tiikereiden hallintaa, LoSB silti tehokkaampana

Toinen erä alkoi jälleen tasaisissa merkeissä ja pienellä kentällä nähtiin lukuisia rajuja kaksinkamppailuja. Vauhti oli ajoittain todella kovaa ja tilanteisiin mentiin surutta. Kaikesta huomasi kuinka tärkeä peli on kyseessä. Pitkään näytti jo siltä, että peli noudattaa täysin samaa kaavaa kuin Tikkurilassa, jossa mentiin silloin tilanteessa 0-1 viininpunaisille toiselle erätauolle. Peli oli tarkkaa ja virheitä vältettiin pelaamalla hyvin riskitöntä peliä puolin ja toisin.

Pelikello pysähtyi aikaan 24.37, kun Mika Juvonen pääsi nousemaan laitaa pitkin maalivahti Malmelinin avauksesta ja melko pienestä kulmasta lähtenyt laukaus yllätti tällä kertaa Tiikeri-vahdin ja pallo lirui lohjalaisyleisön riemuksi juuri maaliviivan yli. Taas kerran tuli todistettua se vanha klisee, että aina kannattaa ampua.

Maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi täysin vierailijoille ja Tiikerit hakivat vimmatusti tasoitusta. Kerta toisensa jälkeen maalivahti Malmelin kuitenkin selvitti tilanteet taidolla ja onnella. LoSB pääsi erän puolivälissä kokeilemaan jälleen ylivoimaa ja se saatiinkin pyörimään melko hyvin, mutta yleensä se ratkaiseva syöttö yhdellä kosketuksella lähti joko pomppimaan, tai sitten syöttö ei tullut aivan kohdalleen, jotta suoraan syötöstä laukaisuun olisi ollut mahdollisuuksia.

Tiikerit jatkoi selvää pelin hallintaa ja viininpunaiset olivat pahassa ahdingossa aika-ajoin. Tällä kertaa kotijoukkue ei kuitenkaan mennyt paniikkiin, vaan pallot purettiin nöyrästi vastustajan päätyyn, eikä yritetty väkisin lähteä rakentamaan hyökkäystä vaikeilla syötöillä ahdinkotilanteessa.

Ja se nöyryys palkittiin. Täysin vaarattoman näköisestä tilanteesta viininpunaiset siirtyivät jo 2-0 johtoon, kun pelikello näytti aikaa 35.28. LoSB:n puolustaja Jere Nivukoski toimitti vain pallon maalille puolesta kentästä ja vierailijoiden vanha maajoukkueratsu Raine Laine ohjasi harmikseen pallon omaan maaliin. Kyseessä oli Nivukosken ensimmäinen divarimaali edustuksen riveissä ja asianmukaisesti Raine Siltala kävi noutamassa pallon muistoksi Jerelle.

Salibandy on välillä kummallista, sillä erä oli täysin Tiikereiden hallintaa, mutta silti viininpunaiset veivät erän nimiinsä 2-0. Torjunnat Malmelin 16, Länsimaa 6.

Tiikerit taistelevat, mutta LoSB korjaa potin

1161847572603_13_large.jpgLoSB sai päätöserään lentävän lähdön, kun heti ensimmäisestä hyökkäyksestä kuumeessa pelannut kapteeni Eddy Sobott vei kotijoukkueen jo 3-0 johtoon Mikko Sinkon hienosta esityöstä. LoSB oli tässä vaiheessa hyvällä jalalla liikkeellä ja kolmen kentän peluutus hyökkäyksessä oli oikeaan osunut ratkaisu valmennusjohdolta.

LoSB lisäsi entisestään höyryä vastustajan päähän ja ajassa 45.21 Tommi Palenius seurasi hienosti Mika Juvosen laukauksen ja toimitti maalin edestä reboundin vuorenvarmasti Tiikeri-vahdin selän taakse. Tilanne 4-0 ja vierailijat turvautuivat aikalisään. Se tuottikin heti tulosta reilun minuutin jälkeen, kun Tiikerit sai vapaalyönnin hyvästä paikasta. Vapaalyönti oli aivan LoSB-maalin edestä. Kokenut Raine Laine siirsi pallon viereen Timo Salmiselle, jonka laukaus muutti hiukan suuntaa muurista ja näin LoSB-vahti Malmelin oli voimaton.

Moni jo odotti kotijoukkueen taipuvan taas passiivisuuteen, mutta he olivat väärässä. Toki vierailijat saivat maalista otteen itselleen, mutta mitään varsinaista paniikkia ei LoSB-ryhmään tullut tällä kertaa. Viininpunaiset pysyivät tiukasti omassa pelitavassa kiinni, eikä lähtenyt hötkyilemään ympäri kenttää pallon perässä. Ei myöskään valuttu liian alas varmistelemaan kolmen maalin johtoa.

Pelin lopullinen niitti tuli ajassa 48.05, kun Tiikeri-puolustus töhri jo toisen kerran tässä pelissä pallon omaan maaliin. Tällä kertaa kyseenalaisesta kunniasta vastasi vierailijoiden Sami Suuperko. Kotijoukkue jo 5-1 johdossa ja vierasleirissä ilmeet kävivät jo todella totisiksi.

Tiikerit laittoi kaiken peliin ja pisti päälle kovan karvauksen, sekä nosti Raine Laineen alakerrasta hyökkääjäksi. LoSB tarjosi vieraille viimeisen oljenkorren peliin, kun 53 minuutin kohdalla Mikko Sinkko otti jäähyn ja Tiikerit otti ylivoimatilanteessa myös maalivahdin pois. Vieraat pyörittivät 6-4 ylivoimaa, mutta pallo pyöri vaarattomilla kentän osa-alueilla, eikä kotijoukkueella ollut enää suurta hätää tässä tilanteessa.

Loppu oli enää varmistelua ja sekuntien pelaamista kellosta pois. Tiikerit yritti loppuun asti kavennusta, mutta suurin puhti oli jo kadonnut otteista ja pelaajien ilme oli jo tuskainen. Lopussa, Samuli Reijosen tilalle tullut Niko Bergholm pääsi vielä yrittämään tyhjään maaliin kaunistelemaan numeroita, mutta laukaus meni hieman ohi. Kullanarvoiset sarjapisteet jäivät Lohjalle maalein 5-1, vakuuttavan esityksen jälkeen!

Loppukommentit

Pelissä oli paljon hyvää. Ensinnäkin tämä oli ehdottomasti ehjin peli viininpunaisilta, mitä se on tällä kaudella esittänyt. Nyt ei tullut pelissä yhtään "mustaa hetkeä" missään vaiheessa, vaan kiperät tilanteet selvitettiin nöyrällä pelaamisella ja hyvällä asenteella. Toisin sanoen, peli kehittyy edelleen hienosti oikeaan suuntaan. Täytyy muistaa, että tämä oli jo toinen peräkkäinen voitto LoSB:lle, joten se antaa lupauksia myös tulevaan.

Allekirjoittaneelta alkaa kohta loppua ylistyssanat maalivahti Jani Malmelinista. Aivan hermoton kaveri kertakaikkiaan. Kaveri keskittyy ainoastaan siihen olennaiseen, eli miten ollaan aina pallon tiellä ja estetään vastustajaa saamasta maalia, kaikki muu on toisarvoista. Tämä hieno maalivahtipelaaminen heijastuu myös koko joukkueen tekemiseen ja itseluottamukseen. Siihen on mukava lähteä peliä rakentamaan, kun on tämä osasto todellakin kunnossa.

Jatketaan positiivisia asioita. Uusi vahvistus Tuomas Hiltunen osoitti olevansa pelimies. Ensimmäisten vaihtojen alkujännityksen jälkeen kaveri näytti monipuolisuuttaan kentällä. Hiltunen omaa hyvän pelisilmän ja on vikkelä kääntyilemään pallon kanssa puolelta toiselle. Tämä ulkonäöllisesti jo yleisössäkin ristitty "uusi Norrby" tulee olemaan vielä hyvä vahvistus joukkueelle. Varsinkin, kun oppii hieman lisää joukkueen pelitapaa ja saa paremmin yhteyden ketjukavereihin. Erittäin lupaava alku mieheltä kuitenkin.

Kaksi asiaa yllätti minut Tiikereitten pelaamisessa. Ensinnäkin Jussi Kemppainen aluksi viltissä ja Raine Laine puolustajana. Heti, kun Kemppainen otettiin peliin mukaan, hän nousi vieraiden parhaaksi pakiksi. Se oli tuttua "Kepua". Ei virheitä ja pallo varmasti omalle joukkueelle. Tämän lisäksi Jussi on alkanut selvästi laukomaan hanakammin, jos verrataan Lohjalla pelattuihin vuosiin. Hyvä esitys sen aikaa, kun kentällä oli ja tässä ei ole tippaakaan kotiinpäinvetämistä.

Raine Laine meni täysin hukkaan Tiikereiden alakerrassa. Paras terävyys liikkeistä on jo kadonnut ikävuosien myötä, mutta hyvä pelinäkemys kantaa vielä pitkälle. LoSB:n onneksi mies nostettiin omalle paikalleen hyökkäykseen vasta kolmannessa erässä ja siinä vaiheessa se oli jo vieraiden kannalta myöhäistä.

Sarjataulukko on nyt erittäin kutkuttava. LoSB nousi Tiikereiden kanssa tasapisteisiin ja edellä olevaan SB Savoon on matkaa vain yksi vaivainen piste. LoSB:n pelit jatkuvat jo heti perjantaina vierasottelulla Porvoossa, jossa vastaan asettuu PSS. Juuri Porvoo oli se joukkue, josta viininpunaiset ottivat kauden ensimmäisen voittonsa, joten siinä mielessä joukkueesta on hyvät muistot. PSS on edelleen kärkikahinoissa mukana ja se havittelee nousua terävimpään kärkeen, joten mielenkiintoinen ottelu tulossa. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 12.1., jolloin Tennariin saapuu Loviisan Tor!