11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

Verkkokauppa

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

Miehet 1 - Hatsina (5 - 3)

Aika: 28.1.2007 15.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 1. Divisioona, itälohko

LoSB 5-3 Hatsina (1-1,0-1,4-1)

Sunnuntai-iltapäivän salibandyviihdettä Tennariin oli saapunut seuraamaan 146 katsojaa. Kotijoukkue LoSB oli ennen ottelua voittanut kuudesta viimeisestä ottelustaan neljä. Vierasjoukkue Hatsina Mikkelistä oli alkukauden menestyksen jälkeen lievästi taantunut, mutta tästäkin huolimatta vierasjoukkue on melko turvallisilla vesillä sarjapaikkansa suhteen. LoSB ei viime aikojen hyvistä otteistaan huolimatta ole yhtä poikkeusta lukuunottamatta onnistunut kahta ottelua peräkkäin voittamaan. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti aiemmin, Hatsina oli kahdesti jouduttu tunnustamaan paremmaksi, ensin kotona kauden alussa 5-6 ja myöhemmin Mikkelissä lukemin 5-3.

Poissa viininpunaisten riveistä olivat maalivahti Jani Malmelin, Petteri Juutinen, Jussi Luoma sekä Niko Bergholm. Erityisesti torjuntatilaston kärkinimeksi nousseen "Mallun" poissaolo tuntui huolettavan monia katsojia.

Avauserä unettavaa katsottavaa, tasatahtia edetään

Ottelun alku tarjoili varovaista, hidastempoista peliä. Molemmat joukkueet karvasivat 1-2-2 -karvauksella siten, että kärkikarvaaja oli hieman reilussa puolessa kentässä. Painetta vastustajalle annettiin vain sopivan paikan tullen, LoSB aavistuksen aggressiivisemmin kuin Hatsina. Hatsina pyrki selvästi säästelemään miehistöään, mikä olikin viisasta, sillä mikkeliläiset olivat saapuneet Tennariin vain 11:n kenttäpelaajan voimin.

LoSB sai ottelun alussa otteen pelistä, kun kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon ajassa 3.45 Tommi "Totti" Paleniuksen maalatessa kauden kuudennen osumansa. Maali syntyi Samuli Reijosen noustua laidalta maalille, jonka jälkeen Palenius seurasi Reijosen laukauksen tarkasti ja löi pallon reboundin pompusta verkon perukoille.

Lohjalaisten avausosuman jälkeen Hatsina pääsi paremmin peliin mukaan. LoSB-maalissa Antti Herlevi oli kuitenkin tarkkana torjuen varmoin ottein kerta toisensa jälkeen.

Kahdentoista minuutin kohdalla LoSB vyörytti hyökkäystään Hatsinan päädyssä. Lohjalaislaukauksen jäljiltä Hatsina pääsi nopeaan vastahyökkäykseen ja kun Hatsina-hyökkääjä oli käytännössä yksin läpi, LoSB-hyökkääjistä hätiin ehtinyt Janne Savela rikkoi rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rangaistuslaukausta asettui laukomaan Itälohkon pörssikärki Jarno Liikanen. Liikanen eteni rauhallisesti kohti Herleviä ja pyrki sijoittamaan takakulmaan, mutta laukoi karkeasti ohi. Näin ollen, Hatsina "joutui" ylivoimalle. Hatsina ehti jauhaa ylivoimaansa reilun minuutin, jonka jälkeen LoSB-puolustaja Pekka Rask sai rangaistuksen. Hatsina jauhoi 5-3- ylivoimaa kymmenkunta sekuntia, jonka jälkeen reppu heilahti Herlevin selän takana ensimmäisen kerran ottelussa.

Lisämaaleja ei avauserässä nähty, joten erätauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa. Luvalla sanoen avauserä ei ollut mistään kotoisin pelillisesti. Molempien joukkueiden pelaaminen oli jotenkin hengetöntä.

Toinen erä edellistäkin puuduttavampi, LoSB tehoton

Toisen erän tapahtumat on nopeasti kerrottu. Peli oli ensimmäistäkin erää tylsempi, eikä nyt nähty sitä vähääkään, mitä avauserässä nähtiin. Ainoa asia, mistä saatiin katsomonkin puolella ilonaiheita, olivat Antti Herlevin upeat torjunnat kerta toisensa jälkeen.

"Herkku" yllätettiin erässä kertaalleen maalinedushässäkän yhteydessä, kun Hatsina pelaajan läheltä huitaisema pallo muutti suuntaa LoSB-puolustajan jalasta ja kimposi maaliin. Takaiskusta huolimatta voidaan sanoa, että LoSB selvisi erästä vähällä erinomaisen maalivahtipelinsä ansiosta.

Maalissa toista perättäistä voitto-otteluaan metsästänyt Herlevi oli huikeassa vireessä venyen paraatipelastuksiin kerta toisensa jälkeen. Erän puolivälissä LoSB siirtyi kahteen puolustajapariin ja painotti kahden ensimmäisen kentän peluuttamista.

Erän loppupuolella ajassa 39.45 Hatsina sai rangaistuksen ja tarjosi LoSB:lle mahdollisuuden tasoitusosumaan ylivoiman muodossa. Erätauolle siirryttiin kuitenkin vierasjohdossa 1-2.

Kolmas erä kotijoukkueen komennossa, Voittoputki alkuun

Kotijoukkue pääsi avaamaan päätöserän yhden miehen ylivoimalla. Vajaa minutti ehti ylivoimaa kulua, kunnes Mikko Sinkko löysi poikkikentänsyötöllä oikealta laidalta kapteeni Eddy Sobottin, joka laukoi suoraan syötöstä pallon ohi Hatsina-vahti Sorjosen. Ottelua jatkettiin tasatilanteesta 2-2.

Kolmanteen erään viininpunaiset olivat siis jo tiivistäneet peluuttamistaan. Kolmanteen kenttään Petri Aaltosen tilalle nostettiin Tomi Mononen, joka toikin lisää liikettä ja voimaa kolmannen kentällisenkin peliin, vaikka ketju vähemmän vastuuta päätöserässä saikin.

Kellot pysähtyivät seuraavan kerran aikaan 50.53, kun Hatsina pääsi jälleen iskemään vastaiskulla. Pörssikärki Liikanen nousi oikeaa laitaa pitkin harhauttaen LoSB:n pelaajia yksitellen, jonka jälkeen millintarkka passi takatolpalle löysi Mikko Huuhilon, joka siirsi vierailijat 2-3 -johtoon.

Hatsinan johto-osuman jälkeen viininpunaiset löysivät jostain vielä uuden vaihteen samalla, kun Hatsinalla alkoi mitä ilmeisimmin jalka painamaan. Kolme minuuttia mikkeliläisten osumasta syntyi LoSB:n tasoitus Mika Juvosen lavasta. Juvonen seurasi Samuli Reijosen pitkälle kimmoneen laukauksen ja huitaisi suoraan ilmasta pallon maaliin.

Pari minuuttia myöhemmin nähtiin illan komediapläjäys, kun koko ottelun Hatsina-pelaajia hiillostanut Janne Savela sai mitä halusi, kun Matti Pöyry rikkoi Savelaa rangaistuksen arvoisesti. Samassa yhteydessä pörssikärki Liikanen hiiltyi Mika Juvoseen ja miehet olivat tuuppia toisilleen "Salomonit".

Vajaa parikymmentä sekuntia LoSB:n ylivoimaa ehdittiin pelata, kunnes pallo päätyi Hatsinan maaliin kuin kohtalon ivaamana mikkeliläisten omana maalina.

Ottelun loppuhetkillä LoSB kaunisteli lukemiksi 5-3 kauniilla maalilla. Kauniiksi osumaa ei kuitenkaan tehnyt Hatsinan pelaajan täydellinen harhasyöttö Mikko Sinkon lapaan mikkeliläisten maalin edustalle, vaan Sinkon kaunista harhausta seurannut täydellinen syöttö Sobottille, josta "Herra 47" pääsi tökkäämään pallon typötyhjänä ammottaneeseen Hatsina-maaliin.

Loppukommentit:

Kuten aiemmin tulikin jo todettua, ottelu ei salibandyn hienouksia juuri tarjoillut. Alku oli varovaista, hidastempoista peliä. Hatsina pyrki säästämään voimiaan ja iskemään lähinnä vastaiskujen turvin. LoSB puolestaan ajautui vieraiden hitaaseen peliin mukaan, eikä ensimmäisen 40:n minuutin aikana löytänyt aseita Hatsinan puolustuksen purkamiseen.

Tosiasiassa on sanottava, että LoSB saa kiittää maalivahti Antti Herleviä kahdesta pisteestä. "Herkku" tarjoili ottelussa muutaman komean vastaantulon lisäksi myös yhden käden liimauksia. Yksikään Hatsinan maaleista ei "Herkun" piikkiin mennyt. Toisen perättäisen voittonsa napannut LoSB-vahti urakoi ottelussa 32 torjuntaa, kun Hatsinan Sorjoselle koppeja kirjattiin 24.