Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

LoSB:n naiset nappasivat makean voiton jatko-ajalla

07.10.2007

LoSB:n naiset kohtasivat viikonlopun toisessa koti-ottelussaan FBC Jeppiksen Pietarsaaresta. Vieraat olivat edellisenä iltana voittaneet Helsingissä SSV:n maalilla, kun taas viininpunaiset olivat kärsineet harmittavan maalin tappion SPV:lle. Lähtökohdat otteluun olivat siis hyvin tasaiset ja jännittävät.

LoSB:n kentälliset ottelussa:

Maalissa: Pauliina Pekki

Puolustajat: Meri Vahtera-Saija Ilves ja Jonna Dahlman-Neea Moilanen

Hyökkäysketjut: Tiia Kaukojärvi-Taru Mäkelä-Mira Kilpiäinen, Anna Mälkki-Nina Pisteri-Riikka Salmi, Ella Roine-Saila Roine-Jenni Westerlund.

Kaksijakoinen avauserä

Joukkueet lähtivät otteluun hyvin erilaisella taktiikalla, sillä Jeppis karvasi huomattavasti ylempää 2-1-2 systeemillä ja LoSB puolestaan aloitti varovaisemmin matalalla 1-2-2 systeemillä. Ensimmäisen erän alkuminuutit oli hienokseltaan viininpunaisten hallintaa ja näytti katsomoon siltä, että joukkue oli oikealla tavalla sisuuntunut lauantai-illan tappiosta.

Sitten aikajakso 4-8 min oli täydellistä vieraitten hallintaa ja LoSB oli omassa päässä hätää kärsimässä Jeppiksen kovan karvauksen aiheuttaman paineen alaisena. Ajassa 4.50 vieraat siirtyvät johtoon, kun Mia Dannberg siirtää pallon lähietäisyydeltä verkkoon. LoSB:n naiset olivat kyllä merkanneet vastustajat hyvin kiinni kyseisessä tilanteessa, mutta itse palloa ei seurattu lainkaan ja vastustajan mailaa ei pelattu pois tilanteesta.

Erän puolivälissä kotijoukkue saa taas otetta peliin ja se tuottaa myös tulosta, kun Jonna Dahlman voittaa irtopallon muutaman metrin vastustajan maalin päästä ja Jonna "kanttaa" poikittain oikealle pallon kanssa ja sijoittaa lopulta hallitusti pelivälineen maalin taka-alakulmaan. Tilanne 1-1.

Ajassa 13.51 LoSB saa hyvältä paikalta vastustajan maalin edestä vapaalyönnin ja kun kyseinen kuvio ei onnistunut viime sekunneilla SPV-pelissä, niin tällä kertaa viininpunaiset viimeistelevät pallon maaliin. Tiia Kaukojärven laukaus kilpistyy ensin vastustajan pelaajaan, mutta Mira Kilpiäinen jatkaa kakkospallon tolpan juuresta vastustajan maaliin. Tilanne 2-1 kotijoukkueelle.

LoSB:n peli vapautui huomattavasti näistä maaleista ja pelirohkeus nosti selvästi päätään joukkueen sisällä. Kotijoukkue hallitsi erän lopputapahtumia ja näin voidaan sanoa, että viininpunaiset siirtyivät erätauolle ansaitussa yhden maalin johdossa.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Toinen erä käynnistyi todella vauhdikkaasti ja pelin tempo on huomattavasti kovempi, kuin lauantain SPV-pelissä. Ilmeisesti kotijoukkueen maalit antoivat sopivasti itseluottamusta LoSB-naisille ja joukkue pelasi toisen erän huomattavasti rohkeampaa ja avoimempaa peliä. Tästä syystä pelissä mentiin ajoittain kovalla temmolla päästä päähän ja tilanteita riitti molemmilla maaleilla.

Myös LoSB:n kaksi seuraavaa maalia tuli hyvistä vastustajan hyökkäysten katkoista ja sitä seuranneista nopeista vastaiskuista. Ensin Taru Mäkelä ja Tiia Kaukojärvi pääsevät 2-1 ylivoimahyökkäykseen ja Tiia viimeistelee rystyltä Tarun syötöstä tilanteeksi 3-1. Vain 13 sekuntia myöhemmin LoSB näyttää jo karkaavan ottelussa, kun tällä kertaa Nina Pisteri katkaisee hyökkäysalueella vastustajan syötön ja hän pääsee nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa ja viimeistelee etukulmasta tilanteeksi jo 4-1 kotijoukkueelle.

Jeppiksen kuittaus tuli kuitenkin vajaan minuutin päästä, kun jälleen maalin edessä vapaana ollut Linda Filppula siirsi pelivälineen LoSB-maaliin viininpunaisten estelyistä huolimatta. Huomattavaa onkin, että lähes kaikki maalit LoSB:n päätyyn on tehty aivan maalin edestä ja tähän täytyy saada parannusta tulevissa peleissä ehdottomasti.

Ajassa 33.08 LoSB:n Riikka Salmi sai kahden minuutin jäähyn jatkuvasta väärästä pelitavasta. Jeppis pyöritti ylivoimaa rauhallisesti ja hallitusti, mutta laukaukset olivat todella laaduttomia ja näin kotijoukkue pääsee pälkähästä. Näin erätauolle siirrytään viininpunaisten 4-2 johdossa.

Johtoasema menetetään jälleen

Kun kolmannen erän alkuminuutteja pelattiin niin katsomoon näytti siltä, että edellisillan SPV-ottelusta ei oltu opittu mitään. LoSB koitti varmistella johtoasemaansa ylivarovaisella pelitavalla ja vastustaja otti pelin täysin hallintaansa. Kun eräpituus on 20 minuuttia tehokasta peli-aikaa, niin mikään joukkue ei kestä koko tuota aikaa ottaa jatkuvalla syötöllä hyökkäyksiä vastaan, jos oma joukkue tyytyy ainoastaan roiskimaan palloa toiseen päähän purkupalloina.

Jeppis myllytti ja haki vimmatusti kavennusosumaa koko kolmannen erän ajan ja viimein ajassa 52.20 vieraat onnistuivat siinä ja taas on ikäväkseni pakko sanoa, että kotijoukkueella jäi jossiteltavaa tästä maalista. LoSB:n kaksi pelaajaa lentää hyökkäyspäässä yli laidan (tuskin he itse sinne hyppäsivät) ja tuomarit ei näe kummassakaan tapauksessa mitään väärää. No se tiesi tietenkin ylivoimahyökkäystä LoSB-maalille ja eihän Jeppis tuollaista tilaisuutta jättänyt käyttämättä ja näin tilanne 4-3.

Jeppiksen kova karvaus jatkui edelleen ja LoSB:lla oli suuria vaikeuksia omassa avauspelissään. Ajassa 54.40 LoSB-maalille heitetään roikkupallo, jota kotijoukkueen maalivahti Pauliina Pekki kurottaa ottamaan ja samaan aikaan Jeppiksen hyökkääjä peruuttaa itsensä maalivahtiin kiinni. Rike tai ei, niin Pekki tiputtaa pallon käsistään ja puolustaja Jonna Dahlman siivoaa pallon tolpan juuresta suoraan maalivahti Pekin selkään ja siitä se kimpoaa LoSB-maalin perukoille. Nolo ja harmittava maali. Tilanne tasan 4-4 ja jatkoaika edessä.

5 minuutin jatkoajalla molemmilla joukkueilla on puolittaiset paikkansa ottelun ratkaisemiseksi, mutta kuitenkin kotijoukkue haki hieman hanakammin voitto-osumaa ja oli hivenen rohkeampi. Se palkittiin ajassa 63.34 kun Jeppiksen puolustaja menetti pallon suoraan Taru Mäkelän lapaan ja Taru ei jätä näitä paikkoja käyttämättä, vaan laukaus upposi vuorenvarmasti Jeppiksen maaliin. Näin riemastuttavasti LoSB:lle 2 sarjapistettä ja Jeppikselle 0!

Loppukommentit:

Ottelu oli vauhdikas ja viihdyttävä. Voisikin sanoa, että jos haluatte tulla seuraamaan toistuvia jännitysnäytelmiä joissa tilanteet vaihtuvat todella nopeasti, niin tulkaa seuraamaan LoSB:n naisten otteluita. Ja jos itse peli ei teitä sytytä, niin katsomossa voi seurata vaikkapa aina niin rauhallisen ja tyynen oloisen LoSB:n päävalmentajan Tommi Fäldtin "seurustelua" ottelun erotuomareitten kanssa. Takaan, että tämäkin show on pääsylipun ostamisen arvoinen.

LoSB:n peli oli jo tässä ottelussa hieman vapautuneempaa kuin SPV-ottelussa ja nyt uskallettiin jo haastaa myös vastustajaa. Vielä kaipaan kuitenkin lisää joukkueelta pelirohkeutta omiin suorituksiin ja sitä kautta myös parempaa joukkuepeliä. Nyt LoSB:n peli on vielä liikaa yksilösuorituksien varassa.

Tämä oli kuitenkin viininpunaisille todella makoisa voitto ja jatkoa ajatellen tämä antaa varmasti paljon lisää virtaa pelaajien otteisiin. Yksi osa-alue jolla LoSB on pyyhkinyt lattiaa vastustajalla molemmissa kotipeleissä on fyysinen peli. Se on hieno ja yllättävä piirre juuri nousijajoukkueelta, mutta se on toiminut hienolla tavalla ja sitä tarvitaan jatkossakin - tietenkin sääntöjen rajoissa.

FBC Jeppis oli hyvin liikkuva joukkue, jolla oli selvästi ideaa omassa pelaamisessaan ja myös hyvin sisään ajettu pelitapa. Jeppis pelaa enemmän joukkueena, kun taas SPV on selvästi muutaman yksilön varassa oleva joukkue. Tosin nämä SPV:n yksilöt ovat toki kovan luokan pelinaisia. Ennustan kuitenkin Jeppikselle hyvää tulevaisuutta tässä sarjassa, varsinkin jos maalivahtipeli nousee vielä LoSB:n ja SPV:n tasolle.

Nyt seuraa sitten LoSB:n naisille neljän ottelun vierasputki ja ainakin Porin Karhuilta pitäsi irrota sarjapisteet melko helposti mukaan ja toki muissakin otteluissa on kaikki mahdollisuudet viininpunaisilla voittoon. Seuraava koti-ottelu LoSB:lla on 16.11, jolloin vastaan tulee SSV.

Tässä lyhyet kommentit pelin jälkeen vierasjoukkueelta ja kommentit antaa hyökkääjä Lea Gädda:

Ottelu oli tasaista vääntöä. Vaikka LoSB meni jo toisessa erässä 4-1 johtoon, niin tulimme hienosti peliin mukaan. Kolmas erä oli ihan täysin meidän. Jatkoajalla valitettavasti pallo ei pomppinut meille vaikka luotiin hyviä paikkoja. Kaveri sai yhden paikan ja jatkoaikavoitto LoSB:lle. Taisteltiin hyvin, mutta tänään kävi näin.

LoSB:n päävalmentajan Tommi Fäldtin mietteet ottelun jälkeen:

Alkaa jo itseänikin harmittaa aina valittaa tuomareista, mutta kyllä kolmannen erän ratkaisut olivat taas uskomattomia erotuomareilta. Meidän pelaajat torpattiin yli laidan ja kaveri iskee ylivoimahyökkäyksestä maalin. Näkisin myös, että 4-4 tasoituksessa meidän maalivahtia häirittiin selvästi pakittamalla suoraan hänen syliin juuri kun hän on ottamassa palloa ilmasta kiinni.

Onneksi saatiin kuitenkin lopulta ne tärkeät kaksi sarjapistettä, sillä mielestäni me ansaitsimme ne kyllä. Valitettavasti taas kävi sama ilmiö kolmannessa erässä, että passivoiduttiin aivan liikaa ja vastustaja pääsi hallitsemaan kolmatta erää selvästi. Taru Mäkelä pelasi jälleen hienon pelin ja Tiia Kaukojärvi paransi selvästi SPV-ottelusta. Tästä on hyvä jatkaa vieraspelikiertueelle. Ai niin ja tuomareille terveisiä...)!