26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Verkkokauppa

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

LoSB:lle maukas voitto FoSu:sta

17.01.2008

Tänään nähtiin Tennarissa kauden värikkäin salibandy-ottelu, kun yhteen iskivät miesten 1. divisioonan sarjakamppailussa LoSB-FoSu. Joka erässä riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sekä tietysti myös kuumia tunteita. Ottelu ei tasoltaan noussut kovin korkeatasoiseksi, mutta se ei paljon koti-yleisöä haitannut, sillä ottelutapahtumien värikkyys korvasi tänään mainiosti pelilliset puutteet.

LoSB:n kentälliset:

Maalissa: Jani Malmelin.

Pakkiparit: Uronen-Lonka, Tukiainen-Rask.

Hyökkäysketjut: Savela-Norrby-Sobott, Palenius-Mattila-Reijonen, Stigell-Luoma-Hiltunen.

Avauserässä LoSB vie - FoSu vikisee

LoSB sai avauserään lentävän lähdön kun Tuomas Hiltunen laukoi pallon tarkasti laidan läheltä maalin takakulmaan, kun peliä oli ehditty käydä ainoastaan minuutin verran. Forssalaisilta oli tainnut jäädä pahemman kerran jalat bussiin, sillä jatkoa seurasi ajassa 04.33 ja maalintekijänä "omalta tontiltaan" huikeaan vireeseen noussut Marko Norrby. Tilanne siis 2-0 kotijoukkueen pyörremyrskyalun jälkeen.

Vieraat kavensivat tilanteen 2-1 laidan läheltä tulleesta hyökkäysalueen vapaalyönnistä, jossa LoSB-viisikolla tuli paha väärinkäsitys merkkauspelaamisessa ja Fosun pelaaja jätettiin takatolpalle täysin vapaaksi. Eipä hätää, sillä ajassa 08.57 oli jälleen asialla Norrby ja laukaus lähti lähes samoilta jalansijoilta kuin ensimmäinen maalikin ja näin tilanne riemastuttavasti 3-1 viinpunaisille.

Erän puolivälin jälkeen ote pysyi edelleen tiukasti kotijoukkueella FoSun aikalisästä huolimatta ja viininpunaiset vyöryttivät hyökkäyksiään hyvällä itseluottamuksella kohti forssalaisten maalia. Ajassa 12.12 LoSB:n kapteeni Eddy Sobott katkaisi vastustajan harhasyötön FoSun maalin edessä ja "kippari" laukoi varmasti pelivälineen FoSun maalivahdin taakse.

Eikä tässä vielä kaikki tästä erästä. Ensin LoSB selvitti Janne Savelan jäähyn, vaikka vastustaja saikin pelivälineen jo ylärimaan asti. Sitten erän lopulla LoSB-ikoni Marko Norrby viimeisteli jo illan kolmannen täysosumansa ja jälleen samalta "pointilta" josta Norrbylta on nähty aikaisempina vuosina satoja samankaltaisia maaleja! Toki kaikista Norrbyn maaleista on annettava myös suuri tunnustus Eddy Sobottille ja Janne Savelalle, jotka omalla raatamisellaan tekivät koko ajan tilaa Norrbylle. Erätauolle lukemista 5-1!

Tuttu romahdus nähtiin toisessa erässä

Pelillisesti molemmat joukkueet noudattivat lähes identtistä pelisunnitelmaa, jossa pääasiassa karvattiin 1-2-2 systeemillä ja omassa päässä pyrittiin tukkimaan oma maalinedusta todella tarkkaan, näin puolustajille jäi molemmissa joukkueissa paljon tilaa omille laukauksille. Kotijoukkue laukoi tänään onneksi vieraita hanakammin ja palloa toimitettiin maalille kiitettävällä tavalla. Se on ainoa oikea taktiikka pelata Tennarin pienessä kaukalossa.

Vaikka tilanne oli jo 5-1 kotijoukkueelle niin kukaan kotikatsomosta ei pitänyt todellakaan voittoa vielä varmana, sillä jotain oli opittu katsomonkin puolella jo aikaisemmista peleistä tällä kaudella. Ja se pahin pelko kävi toteen tässä toisessa erässä, sillä pelikellon näyttäessä aikaa 29.49 peli tasan 5-5! Jälleen kerran nähtiin LoSB:n aikalisästä huolimatta kotijoukkueen "jäätyminen" tässä tilanteessa.

Toinen erä oli täydellistä vieraitten hallintaa ja viininpunaisten avauspelaamisesta ei ollut tietoakaan, vaan jopa keskialueen ylittäminen tuotti LoSB:lle suuria vaikeuksia. LoSB pääsi kokeilemaan pitkään jopa 5-3 ylivoimaa erän aikana, mutta täytyy sanoa rehellisesti, että se oli suorastaan luokatonta pelaamista.

Onneksi erän lopulla kotijoukkueen pelasti Jussi Luoma aivan loistavalla yksilösuorituksellaan, jossa hän läpiajoon päästyään vei vastustajan maalivahdin totaalisesti "kahville" ja nosti hienon hidastetun roikun pallon yli maalivahdin vastustajan verkkoon. Näin viininpunaiset pääsivät erätauolle 6-5 johdossa.

Päätöserä jäähyjä, maaleja - ja taas jäähyjä

Molemmat joukkueet lähtivät päätöserään melko varovaisesti ja uskoisin, että molempien joukkueiden valmentajat olivat painottaneet erätauolla kurinalaista pelaamista. FoSu sai ajassa 44.41. jäähyn ja kotijoukkue hyödynsi sen tällä kertaa hieman onnekkaastikin. Kun varsinaiset sovitut kuviot eivät millään uponneet ylivoiman aikana Fosun verkkoon, niin sitten Samuli Reijonen löi irtopalloon rystyltä pelivälineen vieraitten maaliin ja näin tilanne 7-5.

LoSB sai myös toisen ylivoimamahdollisuuden ennen erän puoliväliä, mutta tällä kertaa vastustajan alivoima oli kotijoukkuetta taitavampi. Viininpunaiset myös sekoilivat erän puolivälin tienoilla omien vaihtojensa kanssa ja kotijoukkue pelasi melko pitkän tovin vajaalukuisena kaukalossa. FoSu hyödynsi LoSB:n sekoilun jälkimainingit ja kavensi tilanteeksi 7-6 pelikellon näyttäessä aikaa 51.14.

Vain puoli minuuttia kavennuksen jälkeen alkaa vieraitten käsittämätön sekoilu. Ensin Tuomo Itäpalo ottaa itselleen 2+2 minuutin jäähyn ja kotijoukkue rankaisi jäähyn aikana tilanteeksi 8-6 Janne Savelan toimesta, Henri Urosen tarjoillessa esityön maaliin. Heti maalin jälkeen Jani Malmelin esitti aivan huippuluokan torjunnan vastustajan kulmalyönnin jälkeen. Muutenkin kotijoukkueella oli tänään ihmeellisiä vaikeuksia olla hereillä FoSun sisään- ja vapaalyöntien aikana, sillä pelkästään näistä syntyi todella monta vaarallista tilannetta tänään LoSB-maalille.

LoSB ratkaisi ottelun lopullisesti juuri tämän 2+2 jäähyn aikana, sillä Marko Norrby iski jo illan neljännen osumansa ja tällä kertaa maaliin tarjoili ylivoimalla syötön Tuomas Hiltunen. Tilanne siis 9-6. Ja kuten ennakossa vähän povailinkin, niin FoSu on joukkue jonka konseptit sekoaa yllättävän nopeasti ja niin kävi tänään lopullisesti ajassa 55.54, kun vieraitten pelaajat ottivat samassa kellonajassa 5+20, 2+10 ja 2:n minuutin jäähyt "käämien palattua totaalisesti" koko joukkueella!

Eddy Sobott kaunisteli viimeisillä minuuteilla loppulukemiksi vielä 10-6 viininpunaisten voiton ja näin LoSB:n kauden ensimmäinen kotivoitto oli vihdoin nähnyt päivänvalon!

Loppukommentit:

Vaikka toisessa erässä nähtiin kotijoukkueen "tuttu jäätyminen" niin silti LoSB:n voitto oli tänään enemmän kuin ansaittu. Juuri se nostaa tämän voiton arvoa, että vaikka FoSu nousikin 5-1 tilanteesta 5-5:een niin viininpunaiset eivät tuskastuneet, vaan jaksoivat uskoa loppuun asti omaan tekemiseen. Ja joukkueen "snaipperi" on hirveässä vireessä, viimeiset kaksi ottelua Norrbyllä - 9 maalia!

Vaikka Jani Malmelinille merkattiin tänään puolet enemmän torjuntoja kuin vastustajan maalivahdille Kalle Kotiniemelle, niin silti mielestäni LoSB loi tänään huomattavasti vaarallisemmat maalipaikat kuin vierasjoukkue. Malmelin piti tärkeinä hetkinä joukkuetta tänään pystyssä, mutta joukkuekaverit myös auttoivat tänään aiempaa enemmän viininpunaisten maalivahtia.

Tämä jos jokin oli nimeltään taisteluvoitto - ja ansaittu sellainen. Täytyy muistaa, että LoSB oli jo erittäin vahvasti voitossa kiinni kolmannessa erässä ennenkuin vastustajan jäähysuma alkoi, joten kotijoukkue olisi hoidellut pelin joka tapauksessa. Yleensä on vain niin, että pelin loppuminuutit jäävät parhaiten katsojien mieliin ja kokonaisuus unohtuu.

Jos jollekin tämän voiton suo erityisesti, niin se on joukkueen valmentajalle Kari Ritvaselle. Usko on varmasti ollut koetuksella tappioputken myötä, mutta Ritvanen ei ole jättänyt joukkuetta oman onnensa nojaan, vaan hän haluaa katsoa kortit loppuun asti kauden päättymiseen asti, koska hän uskoo omaan joukkueeseen mahdollisissa karsinnoissa.

Tänään oli myös nähtävissä sitä kuulua " LoSB-sydäntä ", jota joukkue tarvitsee ehdottomasti myös loppukauden peleihin. Periksi ei annettu ja jokainen tilanne taisteltiin loppuun saakka. Tästä seuraa jatkossa ainoastaan hyvää, jos harjoittelu jatkuu tästä eteenpäin laadukkaana ja pelaajat käyvät niissä aktiivisina. Se on ainoa tie säilyä sarjassa!